Age of Empires Forums


  advanced
in


Last post 05-29-2013, 1:51 AM by Dustinneal19. 10 replies.
Sort Posts:
  •  02-01-2012, 7:28 PM 949244
    Ryz0n Ryz0n is not online. Last active: 01-19-2014, 12:36 PM
    Moderator
    Redmond, WA
    Top 75 Contributor
    MGS
    Total Posts: 1,711
    Last Post: 01-19-2014
    Member Since: 12-20-2010
    Subject: General Question FAQ & Game Installation

    ·         I have Windows 7; can I play Age of Empires III on Impulse or Steam?

    Age of Empires III does not officially support windows 7, however most users able to successfully play on the operating system after installing right through Impulse or Steam. Unfortunately we cannot provide official support for Age of Empire III on Windows 7

     

    ·         What are the system Requirements for Age of Empires III on Impulse and Steam?

    1.       Microsoft® Windows® XP

    2.       PC with 1.4 Ghz equivalent or higher processor that supports SSE

    3.       256 MB of system RAM

    4.       2.0 GB available hard disk space

    5.       64 MB video card with HT&L

    6.       DirectX 9.0c or above

     

    ·         Is Age of Empires III available for the Mac on Impulse or Steam?

    Age of Empires III is only available for PC in the English Language on at this time. 

     

    ·         Will I need Games for Windows Live to run Age of Empires III: The Complete Collection? Are there achievement points?

    Age of Empires III does not require Games for Windows Live, and there are no achievement points available.

     

    ·         Do I need 3 CD keys for Age of Empires III: Complete Collection?

    Unlike the retail packaging of AOEIII: Complete Collection, you only need to input the CD key when launching the core Age of Empires III game to activate both expansions. Each CD key will allow for one online multiplayer account. 

     

    ·         What language localizations are available for Age of Empires III?

    Age of Empires III is now available in multiple languages on Steam:

    - English
    - French
    - German
    - Italian
    - Spanish

    If you purchased a steam code via Impulse, the additional languages are available to you. If you purchased a retail build, they will not be available.

     

    ·         Where can I find game manuals for Age of Empires III: Complete Collection?

    I hope you like reading!  Game manuals are available on the AOE3 Downloads section.  http://www.agecommunity.com/all_downloads.aspx 

    ·         If I have Age of Empires III or the Demo Installed, do I need to reinstall it through Steam or Impulse?

    If you are getting a new copy or already have the demo on your computer, it is highly recommended to first uninstall AOEIII from your system to ensure a smooth installation process of the game through Steam or Impulse, and to allow you to create a new ESO account if you wish. 

    ·         Do I need to download any patches or update for Age of Empires Online?

    Age of Empires III: Complete Collection on Steam and Impulse is fully updated, no additional patches are necessary. 

     

    ·         Where is Age of Empires III: Complete Collection Installed to?

    It can be found in your default steam installation directory. Usually it is the following for 32 bit systems: C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Age Of Empires 3

     

    ·         What are some common troubleshooting tips?

    Computer games can function differently on different systems because of different software and hardware configurations. These steps should be taken before playing Age of Empires III to ensure that you are playing on a stable system.

    §  Make sure that your video card, sound card, and network card drivers, as well as router firmware are up to date. Visit your manufacturer's website for more information.

    §  When you install the game be sure to turn off any anti-virus software, and make sure the game is not blocked by any security software while you are playing online.

    §  A clean boot can often resolve problems. (US MS support article)

  •  02-04-2012, 8:20 AM 949390 in reply to 949244
    TychoPsycho TychoPsycho is not online. Last active: 01-08-2014, 12:00 PM
    Member
    In my casino
    Top 50 Contributor
    Total Posts: 2,905
    Last Post: 01-08-2014
    Member Since: 08-10-2010
    Subject: Re: General Question FAQ & Game Installation

    I'm tired of seeing this on the unanswered list but I have one question.

    Why is only the english version available? It would be easy enough to put other stringtable languages up for download.


    Alicorn700:

    wat up niggas
  •  02-04-2012, 4:51 PM 949423 in reply to 949244
    Brenne Brenne is not online. Last active: Sun, Feb 05 2012, 4:04 AM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 2
    Last Post: 02-05-2012
    Member Since: 02-05-2012
    Subject: Re: General Question FAQ & Game Installation

    <!-  Sorry to do this, but I've just joined the forum, but can't find out how to submit a post of my own.  I simply need to find out whether AoE II (NOT III) can be played using Windows Vista. All the compatability sections seem to refer only to Windows 7. And how do I submit my own post please?

     

     

     

  •  02-04-2012, 9:08 PM 949434 in reply to 949423
    0xyM0r0n 0xyM0r0n is not online. Last active: 09-25-2013, 10:39 PM
    Member
    USA
    Top 500 Contributor
    Total Posts: 818
    Last Post: 09-25-2013
    Member Since: 04-25-2011
    Subject: Re: General Question FAQ & Game Installation

    @Brenne i think to post new topics, you go to the section you want and click "New Post" it lets you make new posts on the section you are in (if logged on)

    Hope this helped

    Edit: Mr Ryzon, is it true that the game "lags" suddenly when someone switches the graphics options to more then their computer can handle? some of my friends say so.

    Thanks in advance


    Tech Enthusiast.
    C++ Programmer
    Java Programmer
    C# Programmer
    I don't play on eso anymore. Gameranger and Hamachi.
  •  02-05-2012, 4:04 AM 949451 in reply to 949434
    Brenne Brenne is not online. Last active: Sun, Feb 05 2012, 4:04 AM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 2
    Last Post: 02-05-2012
    Member Since: 02-05-2012
    Subject: Re: General Question FAQ & Game Installation

    Thanks, skhsri.  I must be thick, but I just can't find a "New Post" button to click!

     

  •  02-05-2012, 12:17 PM 949477 in reply to 949451
    0xyM0r0n 0xyM0r0n is not online. Last active: 09-25-2013, 10:39 PM
    Member
    USA
    Top 500 Contributor
    Total Posts: 818
    Last Post: 09-25-2013
    Member Since: 04-25-2011
    Subject: Re: General Question FAQ & Game Installation
    @Brenne this is what it is supposed to look like hope you find it.


    Tech Enthusiast.
    C++ Programmer
    Java Programmer
    C# Programmer
    I don't play on eso anymore. Gameranger and Hamachi.
  •  02-06-2012, 10:29 AM 949518 in reply to 949390
    Ryz0n Ryz0n is not online. Last active: 01-19-2014, 12:36 PM
    Moderator
    Redmond, WA
    Top 75 Contributor
    MGS
    Total Posts: 1,711
    Last Post: 01-19-2014
    Member Since: 12-20-2010
    Subject: Re: General Question FAQ & Game Installation
    tycho.psycho:

    I'm tired of seeing this on the unanswered list but I have one question.

    Why is only the english version available? It would be easy enough to put other stringtable languages up for download.

    They're actually different SKUs in the system for each different localization.  For now we're just doing English.  

     

    AOEII compatibility is an issue, some people have found some ways to get it to work, however I don't have it off-hand.  A quick internet search should give you a bunch of answers.  I know some folks posted about it over on the steam forums.

     

    The new post button isn't available in announcements.  Head down to general talk or one of the other regular forums.  (Actually go into the forum where you can see thread titles)

  •  03-06-2013, 4:17 PM 983231 in reply to 949244
    kittychix kittychix is not online. Last active: 06-24-2013, 5:18 PM
    Moderator
    Not Ranked
    MGS
    Total Posts: 39
    Last Post: 06-24-2013
    Member Since: 12-17-2012
    Subject: Re: General Question FAQ & Game Installation

    FAQ updated to include the following regarding the new localizations!

    Ryz0n:

    ·         ·         What language localizations are available for Age of Empires III?

    Age of Empires III is now available in multiple languages on Steam:

    - English
    - French
    - German
    - Italian
    - Spanish

    If you purchased a steam code via Impulse, the additional languages are available to you. If you purchased a retail build, they will not be available.

  •  03-06-2013, 5:15 PM 983240 in reply to 983231
    jayve98 jayve98 is not online. Last active: 10-29-2013, 3:10 PM
    Member
    Top 150 Contributor
    Total Posts: 1,189
    Last Post: 10-29-2013
    Member Since: 03-15-2012
    Subject: Re: General Question FAQ & Game Installation
    what a joy

    dcdonnie4:

    The more costeffective army can win vs a more expensive (better unit) because they can just keep throwing them at the other player.

  •  05-13-2013, 2:56 AM 988408 in reply to 983240
    yanglili8989 yanglili8989 is not online. Last active: 05-13-2013, 2:56 AM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 1
    Last Post: 05-13-2013
    Member Since: 04-23-2013
    Subject: Re: General Question FAQ & Game Installation
    nice site, thanks 
  •  05-29-2013, 1:51 AM 990085 in reply to 949390
    Dustinneal19 Dustinneal19 is not online. Last active: 05-29-2013, 1:51 AM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 1
    Last Post: 05-29-2013
    Member Since: 05-29-2013
    Subject: Re: General Question FAQ & Game Installation
    the quick brown fox jumps ride overt the lazy dog
View as RSS news feed in XML