Age of Empires Forums


  advanced
in


Last post 05-08-2009, 12:33 AM by Jarzka. 3 replies.
Sort Posts:
  •  05-07-2009, 6:46 AM 809878
    Jarzka Jarzka is not online. Last active: 05-09-2009, 3:08 AM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 3
    Last Post: 05-09-2009
    Member Since: 05-07-2009
    Subject: AoE 3 LAN doesn't work

    Hi

    All other games in my LAN work well but AoE3 just doesn't find the host and I can't connect with direct IP.

    Any ideas?

  •  05-07-2009, 7:51 AM 809883 in reply to 809878
    Metis Metis is not online. Last active: Thu, Dec 26 2013, 1:38 AM
    Member
    Top 10 Contributor
    Total Posts: 7,783
    Last Post: 12-26-2013
    Member Since: 01-17-2007
    Subject: Re: AoE 3 LAN doesn't work

    From ES_Paragon,

    First do a simple test and make sure your computers can see each other first. Create a folder on each computer then configure it to be shared. Once each computer can see the folder on the other computer you should be set.

    http://support.microsoft.com/kb/304040

    From Dark Ultima,

    When you set up a LAN game in AOE the IP address the game is trying to connect to is shown. Make sure that this is the same address that is set up in your Windows’ network connections. Go to Start/Settings/Network Connections, double click your LAN connection and then click the support tab.

    Check that the IP address used by AOE is the same one as used by your connection. If they are not the same edit "My Documents\My Games\Age of Empires 3\Start Up\user.cfg" to include:

    OverrideAddress="<IP Address>" (e.g., OverrideAddress="192.168.1.104")

    If the file does not exist create it using notepad.

    From Yeti,

    Contact Microsoft Game Support.

  •  05-07-2009, 7:59 AM 809884 in reply to 809883
    Jarzka Jarzka is not online. Last active: 05-09-2009, 3:08 AM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 3
    Last Post: 05-09-2009
    Member Since: 05-07-2009
    Subject: Re: AoE 3 LAN doesn't work
    I have tried everything you told me and it still doesn't find other player :/ This is strange, because as I said, every other game works well on LAN.
  •  05-08-2009, 12:33 AM 810041 in reply to 809884
    Jarzka Jarzka is not online. Last active: 05-09-2009, 3:08 AM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 3
    Last Post: 05-09-2009
    Member Since: 05-07-2009
    Subject: Re: AoE 3 LAN doesn't work

    Haha, I reinstalled the game without the newest patch and LAN works now.

    I think you seriously failed the newest patch...

View as RSS news feed in XML