Age of Empires Forums


  advanced
in


Last post 07-29-2012, 7:21 PM by Metis. 11 replies.
Sort Posts:
  •  07-26-2012, 1:24 PM 963117
    J McMillin J McMillin is not online. Last active: 03-11-2014, 1:01 AM
    Member
    [KOOEC]
    Top 200 Contributor
    Total Posts: 992
    Last Post: 03-11-2014
    Member Since: 01-18-2012
    Subject: AO3 expansion 2 Has Stopped Working
    why does this happen? its happened to me two straight games once in a practice boom vs comp i didn't really care but the other one was 3v3 rush... very annoying

    kittychix:

    If you know your behaviour or language is going to result in a ban, and continue with the actions anyway...you are heading in a direction of less then temporary action.

  •  07-26-2012, 2:59 PM 963121 in reply to 963117
    J McMillin J McMillin is not online. Last active: 03-11-2014, 1:01 AM
    Member
    [KOOEC]
    Top 200 Contributor
    Total Posts: 992
    Last Post: 03-11-2014
    Member Since: 01-18-2012
    Subject: Re: AO3 expansion 2 Has Stopped Working
    happened again....

    kittychix:

    If you know your behaviour or language is going to result in a ban, and continue with the actions anyway...you are heading in a direction of less then temporary action.

  •  07-26-2012, 4:56 PM 963131 in reply to 963121
    Metis Metis is not online. Last active: Thu, Dec 26 2013, 1:38 AM
    Member
    Top 10 Contributor
    Total Posts: 7,783
    Last Post: 12-26-2013
    Member Since: 01-17-2007
    Subject: Re: AO3 expansion 2 Has Stopped Working

    Assuming that your system is updated, scanned for malware, the game is patched and you are running it as an administrator and in compatibility mode:

    Certain video cards may cause the game to crash if the anti-alias is set too high (or on at all) so you might try setting it off.

    You might also read this and see if it applies specifically to the error you are getting:

    http://support.microsoft.com/kb/968359 

    Also, this article, though older, may have some useful information:

    http://support.microsoft.com/kb/303032

    Other than that, most Microsoft and other tech sites suggest a re-install of the software or even a repair install of the OS if applications are prone to crashing.

  •  07-26-2012, 5:16 PM 963135 in reply to 963131
    J McMillin J McMillin is not online. Last active: 03-11-2014, 1:01 AM
    Member
    [KOOEC]
    Top 200 Contributor
    Total Posts: 992
    Last Post: 03-11-2014
    Member Since: 01-18-2012
    Subject: Re: AO3 expansion 2 Has Stopped Working

    do these problem details tell you anything? im running the game i got from steam last week

    Problem signature:

      Problem Event Name: APPCRASH

      Application Name: age3y.exe

      Application Version: 6.108.321.137

      Application Timestamp: 49ef86ac

      Fault Module Name: nvd3dum.dll

      Fault Module Version: 8.17.12.5896

      Fault Module Timestamp: 4c37903a

      Exception Code: c0000005

      Exception Offset: 002b67e2

      OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48

      Locale ID: 1033


    Additional information about the problem:

      LCID: 1033


     


    kittychix:

    If you know your behaviour or language is going to result in a ban, and continue with the actions anyway...you are heading in a direction of less then temporary action.

  •  07-26-2012, 6:53 PM 963140 in reply to 963135
    Metis Metis is not online. Last active: Thu, Dec 26 2013, 1:38 AM
    Member
    Top 10 Contributor
    Total Posts: 7,783
    Last Post: 12-26-2013
    Member Since: 01-17-2007
    Subject: Re: AO3 expansion 2 Has Stopped Working

    Looks like there may be a problem with your video card's driver. Try uninstalling your NVIDIA video card's driver then installing the latest release. If this doesn't correct the problem then try installing an older driver than the one that is causing the problem. If you go to Start and type in "dxdiag" the display tab will give you information on your video card and its current driver.

  •  07-26-2012, 7:49 PM 963143 in reply to 963140
    J McMillin J McMillin is not online. Last active: 03-11-2014, 1:01 AM
    Member
    [KOOEC]
    Top 200 Contributor
    Total Posts: 992
    Last Post: 03-11-2014
    Member Since: 01-18-2012
    Subject: Re: AO3 expansion 2 Has Stopped Working
    hmmm. i know nothing about comptuers really :( does that mean i would have to buy a new card driver? . would it work if i uninstalled the steam version of the game and reinstalled my physical copy?  

    kittychix:

    If you know your behaviour or language is going to result in a ban, and continue with the actions anyway...you are heading in a direction of less then temporary action.

  •  07-26-2012, 9:09 PM 963147 in reply to 963143
    Metis Metis is not online. Last active: Thu, Dec 26 2013, 1:38 AM
    Member
    Top 10 Contributor
    Total Posts: 7,783
    Last Post: 12-26-2013
    Member Since: 01-17-2007
    Subject: Re: AO3 expansion 2 Has Stopped Working

    Here is the NVIDIA site, use their automatic system to locate an updated driver for your video card.

  •  07-29-2012, 5:04 PM 963354 in reply to 963147
    J McMillin J McMillin is not online. Last active: 03-11-2014, 1:01 AM
    Member
    [KOOEC]
    Top 200 Contributor
    Total Posts: 992
    Last Post: 03-11-2014
    Member Since: 01-18-2012
    Subject: Re: AO3 expansion 2 Has Stopped Working
    Thanks Metis. I think its fixed it hasn't done it in sometime. Alright i have a totally weird question. my mouse goes all crazy in games sometimes. like it takes my screen to the top of the map and anytime im not moving it down it goes back there automatically. sometimes when i stomp it into the pad it works for a few seconds but goes back. its weird caus its only when im in a game like online or on ESO home it works fine.  its kind of a pain

    kittychix:

    If you know your behaviour or language is going to result in a ban, and continue with the actions anyway...you are heading in a direction of less then temporary action.

  •  07-29-2012, 5:33 PM 963355 in reply to 963354
    lyrikalkidd08 lyrikalkidd08 is not online. Last active: 06-27-2013, 8:16 AM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 55
    Last Post: 06-27-2013
    Member Since: 07-03-2012
    Subject: Re: AO3 expansion 2 Has Stopped Working
    lol ive had the same mouse problem 
  •  07-29-2012, 5:58 PM 963362 in reply to 963355
    J McMillin J McMillin is not online. Last active: 03-11-2014, 1:01 AM
    Member
    [KOOEC]
    Top 200 Contributor
    Total Posts: 992
    Last Post: 03-11-2014
    Member Since: 01-18-2012
    Subject: Re: AO3 expansion 2 Has Stopped Working

    lyrikalkidd08:
    lol ive had the same mouse problem 

    thankfully the only time it has happened in a rated game was in a 2v2 treaty right after one of my opponents resigned so i made my ally finish mopping the floor. how do you usually fix it?


    kittychix:

    If you know your behaviour or language is going to result in a ban, and continue with the actions anyway...you are heading in a direction of less then temporary action.

  •  07-29-2012, 6:13 PM 963363 in reply to 963362
    lyrikalkidd08 lyrikalkidd08 is not online. Last active: 06-27-2013, 8:16 AM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 55
    Last Post: 06-27-2013
    Member Since: 07-03-2012
    Subject: Re: AO3 expansion 2 Has Stopped Working
    mine happened while walling and i walled across my tc lol......and usually i take of the batteries and put it back dnt know if thatz how you properly fix it tho :D
  •  07-29-2012, 7:21 PM 963367 in reply to 963363
    Metis Metis is not online. Last active: Thu, Dec 26 2013, 1:38 AM
    Member
    Top 10 Contributor
    Total Posts: 7,783
    Last Post: 12-26-2013
    Member Since: 01-17-2007
    Subject: Re: AO3 expansion 2 Has Stopped Working

    Most people with mouse issues in the game have resolved them by uninstalling and reinstalling their mouse drivers and/or video drivers. Also, the game seems to work better with the drivers alone versus complete software packs for mice and video cards.

    I, myself, get a "fragmented" game cursor if install the complete Catalyst Control Center for my Radeon 6850 video card; the cursor is there but it looks like someone has taken a hammer to the arrowhead. However, the Radeon 6800 series driver that Windows installs works just fine with the game.

View as RSS news feed in XML