Age of Empires Forums


  advanced
in


Last post 08-08-2012, 9:13 PM by jezzabenja. 4 replies.
Sort Posts:
  •  08-07-2012, 3:04 PM 964109
    jezzabenja jezzabenja is not online. Last active: 08-08-2012, 9:13 PM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 3
    Last Post: 08-08-2012
    Member Since: 08-07-2012
    Subject: lan game issue

    I've installed the game on both computers and patched them both the exact same way for both computers, make a ad hok network and make a game, type in the ip to join and get the a message saying "version mismatch" can that be because of using same cd key on both

  •  08-07-2012, 3:31 PM 964116 in reply to 964109
    musketeer925 musketeer925 is not online. Last active: 03-13-2014, 9:15 PM
    Member
    Head of Custom Content (Unofficial)
    Top 25 Contributor
    Total Posts: 4,013
    Last Post: 03-13-2014
    Member Since: 05-18-2009
    Subject: Re: lan game issue
    Though you're technichly not supposed to play LAN together on computers all using the same CD Key, it won't cause a version mismatch. The only possibility is that they're not patched alike -- you'll have to do a full reinstall on both versions, and make sure after you've uninstalled that you delete the Age of Empires III directory before installing again -- it could have some extra files in it that are messing up your game. That directory could be in one of a few places, based on how you got the game:

    Retail or GFWL: C:\Program Files\Microsoft Games\Age of Empires III\

    Steam: C:\Program Files\Steam\steamapps\common\bin\Age of Empires III\

    Impulse: C:\Program Files\Microsoft Game Studios\Age of Empires 3 - Complete Collection\

    Change "Program Files" to "Program Files (x86)" if you're running a 64-bit OS.

  •  08-07-2012, 9:53 PM 964129 in reply to 964116
    jezzabenja jezzabenja is not online. Last active: 08-08-2012, 9:13 PM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 3
    Last Post: 08-08-2012
    Member Since: 08-07-2012
    Subject: Re: lan game issue

    i've gone as far as deleting everything to do with aoe 3 in the registry, running windows 7.

    still same message appears again and again.

    have a ethernet connecting the computers

  •  08-08-2012, 8:36 AM 964159 in reply to 964129
    xAlexzx xAlexzx is not online. Last active: 08-09-2013, 5:41 PM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 18
    Last Post: 08-09-2013
    Member Since: 07-20-2012
    Subject: Re: lan game issue

    Hey jezza,

    Do you have a router in your household? I used to play lan games and they worked by having all computers hooked up to the router. They didn't work if I connected the computers together, I think the computer would have a diffferent address than the ip if you connected them like that.

    Also check in the router if you do have it if the computers are allowed to connect with each other. make sure that isn't blocked.

  •  08-08-2012, 9:13 PM 964229 in reply to 964159
    jezzabenja jezzabenja is not online. Last active: 08-08-2012, 9:13 PM
    Member
    Not Ranked
    Total Posts: 3
    Last Post: 08-08-2012
    Member Since: 08-07-2012
    Subject: Re: lan game issue

    I hooked em both up to the router, the home group network is working so the computers are communicating in that regard.

    still same message every time, version mismatch.

    have reinstalled, repatched and everything more times then i care to count

View as RSS news feed in XML